2012. június 11., hétfő

Kétszer kettő négy?


Kétszer kettő négy? Ez az eltűntek száma naponta Magyarországon belül…



Vízbe fulladt? Megszökött? Elrabolták? Ezek a kérdések merülnek fel bennünk, ha egy plakátot látunk „eltűnt személy” felirattal...





Úgy gondolom nem meglepő senkinek, amit most papírra vetek. Hiszen Magyarországon belül naponta több ember is eltűnik, nem beszélve külföldről. Egy-két emberről ugyan kiderül, hogy hova tűntek, de némelyiknél csak évek múltán… amikor már késő. Ebből megállapíthatjuk, hogy a probléma nem új keletű.

Számos hírt hallottunk már szervkereskedőkről, akik a 18 év körüli fiatal lányokat és fiúkat rabolják el, majd felboncolva, szerveiket kiválogatva eladják őket… amire nincs szükség, az a kukában landol.  A szülők pedig évekig keresik kétségbeesetten, mire hírt kapnak róla. Borzasztó már csak a tudat is, nem?

De ha ez se lenne elég rémisztő, akkor gondoljunk bele a faji megkülönböztetésből fakadó problémákba, esetleg későbbi gyilkosságukra. Vegyünk alapul egy ismert esetet, ami nem rég történt Budapesten belül.


Goncalo Ferraz… 25 év körüli.

Goncalo Ferraz, akit ambíciói és életvágya vezetett arra, hogy meglátogassa Magyarországot, mit sem sejtve… aztán egy gyönyörű, napsütötte reggelen rejtélyesen eltűnt. A hír futótűzként terjedt el egész Budapest területén és egy hónapon keresztül ez volt a téma facebookon. Kérdem én, mégis mi történhetett vele?

Mint később kiderült, hogy a Dunába találták meg holtan. Egyelőre, hogy miképpen került oda rejtély. Felmerülendő a kérdés… mit keresett a Dunában egy életvidám srác, aki barátaival utazott Magyarországra egy egyszerű nyaralásra? Az ügy nem lehet véletlen! Igaz, semmi jogom elítélni bárkit is, mégis gyanús számomra… de haladjunk is tovább, nem ez az első eset.


Olajos Nikoletta 13 éves Szegedi lakos.

Olajos Nikoletta. Eltűnése felettébb gyanús… Fiatal, életvidám és előtte az egész élet, ugyan mi történhetett vele? A történet a következő képen lehetett… Elköszönt a barátaitól mondván, hogy még tanulnia kell másnapra, aztán neki indult haza a késő éjszakában egyedül. Miután a rablók úgy gondolták, hogy tökéletes alany lehetne saját tervük beteljesítésére, váratlanul berántották az autóba és elhajtottak. Szemtanú nincs… ha van nem fog beszélni. Kérdem én, miért vagyunk, ha nem figyelünk oda embertársainkra?

A kérdés megválaszolatlanul marad…



Éppen ezért ki tudja… lehet a következő áldozat te leszel! Figyelj oda nagyon! Sose mászkálj egyedül a sötétben, ha elmész valahova hagyj üzenetet, és ha úgy gondolod, veszélyben vagy azonnal telefonálj! Ez nem játék… lehet a következő „Missing” feliratú papíron a te neved fog állni… de akkor már késő lesz. Túl késő…

Írta: Synera
2012.06.11.

0 megjegyzés: